AHL-forward till SHL

Linköping HC värvar. Det handlar om AHL-forwarden Mark Zengerle. 28-åringen har skrivit på för den kommande säsongen.

LHC meddelar att Mark Zengerle med 213 AHL-matcher på meritlistan är klar för klubben. Under den gångna säsongen bidrog forwarden med 34 poäng på 69 matcher.
– Mark är en intressant spelare som vi är glada över att ha i vårat lagbygge till den kommande säsongen. Jag såg honom på plats i USA för drygt en månad sen och han visade upp kvalitéer som kommer passa in bra hos oss, säger LHC:s General Manager Fredrik Emvall, till klubbens hemsida.

Nyförvärvet själv ser fram emot att komma till Sverige och LHC.
– Jag kan inte vänta på att få komma till Sverige. Jag ser fram emot att upptäcka ett nytt land och en ny stad som jag har hört väldigt bra om. Alla svenska killar som jag har spelat med under karriären har varit väldigt bra killar och jag ser fram emot att se vad Sverige kan erbjuda hockeymässigt och socialt, säger Mark Zengerle, till hemsidan.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: HV-forwarden aktuell för ny klubb