Djurgården: ”Förhandlar med Söderström efter säsongen”

Linus Söderström i Vita Hästens mål.

Linus Söderström i Vita Hästens mål.

Djurgården sitter i en bra situation när det handlar om målvaktssidan. Mantas Armalis, 23, har en bra säsong i SHL och bakom honom finns den mer rutinerade målvakten Mikael Tellqvist. Båda sitter med kontrakt över nästa säsong.

Men man har även Linus Söderström, som gjort ett mycket bra JVM och som den här säsongen varit utlånad till Vita Hästen.
Och Djurgården är nöjda med Söderströms säsong hittills.
– Linus har gjort det bra i Vita Hästen där han har en tuff konkurrenssituation gentemot Axel Brage. Han gjorde som vi alla vet ännu ett bra junior-VM vilket bekräftar hans talang i den ålder han befinner sig i. I Linus utveckling ligger nu att spela mer matcher på seniornivå och att nå en hög lägsta nivå över tid i den seniormatchning, säger Joakim Eriksson, Strategisk sportchef i Djurgården, till Hockeysilly.se.

Linus Söderström har dock ett kontrakt som går ut efter säsongen och han har inte försämrat sina chanser till att få ett nytt kontrakt med Djurgården, snarare tvärtom. Men någon förhandling har inte påbörjat – trots succén i JVM.
– Vi har inte börjat förhandla nytt kontrakt med Linus. Det är en diskussion vi kommer att ta efter säsongen då vi vill att Linus lägger sitt fulla fokus på sin fortsatta individuella utveckling hos Vita Hästen.

Känns det från er sida som att Linus Söderström kan vara en del av Djurgårdens A-lag i SHL redan till nästa säsong om han skriver på ett nytt avtal?
– Vi ser positivt på Linus utveckling. Som jag nämnde tidigare är ett led i hans fortsatta utveckling att spela mer kontinuerligt på seniornivå i Allsvenskan eller SHL. Vi har i dagsläget en tuff konkurrenssituation i Djurgården för Linus i och med att Tellqvist och Armalis har kontrakt även nästa säsong. Samtliga målvakter spelar för tillfället väldigt bra, vilket glädjer oss. Men det gör det samtidigt utmanande för oss att tillfredsställa allas individuella önskemål och behov, avslutar Joakim Eriksson.