Fick lämna Vita Hästen – klar för allsvensk klubb

Emil Jidskog i Vita Hästen Foto: Christian …Örnberg / BILDBYRÅN
Emil Jidskog i Vita Hästen Foto: Christian …Örnberg / BILDBYRÅN

Emil Jidskog i Vita Hästen
Foto: Christian …Örnberg / BILDBYRÅN

Målvakten Emil Jidskog fick inget nytt kontrakt med Vita Hästen – men det stoppar inte honom från spel i HockeyAllsvenskan. För nu står det klart att han spelar med nykomlingen Troja-Ljungby den kommande säsongen – i alla fall inledningsvis.

Emil Jidskog, 26, blev inte den värvningen som Vita Hästen hade hoppas på och tiden i klubben stannade på en säsong. Nu fortsätter karriären i Troja-Ljungy. Där har målvakten skrivit på ett korttidskontrakt.
Anledningen är att målvakten Robin Johansson drabbas av hjärnhinneinflammation och det innebär att han troligtvis blir borta några veckor.
– En riktigt bra lösning för oss i och med att Emil gick kontraktslös och kunde ansluta direkt. Emil är ju en målvakt som vi både mött när han vaktade målet för sin moderklubb Tranås, och sett i Allsvenskan. Vi löste det mesta under förra veckan med ett månadslångt kontrakt som sträcker sig till och med den 4 september. Det gör att vi är rustade på målvaktssidan åtminstone till och med efter vår hemmaturnering helgen den 1-2 september, säger tränare Pelle Svensson till klubbens hemsida.