Forward från Lettland klar för denna SHL-klubb

Lettlands Rodrigo Abols under ishockeymatchen i Ishockey-VM mellan Sverige och Lettland den 6 maj 2016 i Moskva. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Lettlands Rodrigo Abols  under ishockeymatchen i Ishockey-VM mellan Sverige och Lettland den 6 maj 2016 i Moskva. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Lettlands Rodrigo Abols under ishockeymatchen i Ishockey-VM mellan Sverige och Lettland den 6 maj 2016 i Moskva.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Rodrigo Abols har landslagsmeriter med Lettland. Nu är 21-åringen klar för spel i SHL med Örebro Hockey, vilket klubben meddelar på sin officiella hemsida. Kontraktet gäller över två säsonger.

Örebro Hockey meddelar att man skrivit kontrakt med Rodrigo Abols, senast i Acadie-Bathurst Titan där han bidrog med 50 poäng på 52 spelade matcher.
– Rodrigo är en center med bra tekniska färdigheter som hela tiden jobbar stenhårt för att bli bättre. Det är en ung och lovande spelare som är här för att ta nästa kliv i sin karriär. Han kommer hit från de Nordamerikanska juniorligorna för att nå sitt mål om att ta en ordinarie plats i NHL, säger Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida och fortsätter:
– Trots sin unga ålder har han redan hunnit med att spela två VM-turneringar för Lettland. Det är en spelare som vi har scoutat på plats i bland annat landslaget och av vår scout Anders Östberg i tidig juniorålder. Han räknas som en av Lettlands mest lovande spelare.

Kontraktet gäller över två år.

LÄS OCKSÅ: Tidigare HV-forward till SHL