Leksand-forwarden: ”Glad att jag bröt med MODO”

Mattias Ritola är tillbaka i svensk hockey och i en intervju med Sportbladet berättar han om ett beslut han inte ångrar. När han bröt kontraktet med MODO Hockey. 
– Det är jag glad över att jag gjorde, säger Leksandsforwarden till tidningen.

Mattias Ritola har spelat i ett flertalet svenska klubbar och nu väntar 29-åringen på att göra sin första match för Leksands IF som han blev klar för den 19 januari. Men det är inte säkert han hade varit där han är i dag – om han inte på vägen bröt kontraktet med MODO Hockey. Ett beslut han inte ångrar.
–  Det enda kontrakt som jag brutit är det med Modo. Den förändringen var nödvändig. Jag är glad för att jag bröt kontraktet och gjorde en förändring. Jag blev bara sämre och sämre av att vara där. När alternativet kom att åka till Leksand var det inget att snacka om, säger Ritola i en intervju med Sportbladet.

Ritola gör sin första träning i morgon med laget och redan på fredag möter man HV71. Men det är oklart om Ritola finns med då.
–  Som jag förstått det har jag fått alla papper som behövs för att spela i Sverige igen. Men det är åtta d­agar sedan jag var på is. Jag måste känna mig för hur det känns. Sedan måste ju ­tränarna säga sitt också, säger forwarden.

LÄS FLER NYHETER OM LEKSANDS IF