Timrå IK:s stortalangen pendlade 22 mil för att träna

Hans hockeykarriär började i Ånge IK – efter väldigt hårt jobb spelar nu Elias Pettersson i HockeysAllsvenskan med Timrå IK. Endast 17 år gammal.
– Elias dagmamma, Doris Haraldsson, tog med honom för att åka skridskor när han var tre, fyra år. Redan då fick han ett intresse för att åka och spela hockey. När Elias var fyra, fem år lämnade jag honom och storebrorsan Emil på ishallen varje dag i princip, säger pappa Torbjörn Pettersson till ST.nu.

Sedan bara växte intresse för sporten för Elias Pettersson.
Det gick så långt att han till slut valde att pendla 22-mil till träning för att kunna spela med Timrå IK:s U15-lag.
– Vissa kanske tycker att vi är tokiga, men barnen är bara i den fasen en gång i livet och utan att förringa Ånge IK, så måste jag säga att det var det bästa vi gjort, säger pappa Torbjörn till tidningen och fortsätter:
– Det var ett val som han själv gjorde och vi stöttade honom. Både jag och min sambo har eget företag så vi kunde styra tiden bra.

Tidigare under säsongen gjorde Elia Pettersson debut i HockeyAllsvenskan och han levererar redan.
Efter sex spelade matcher har det blivit ett mål och tre assist.

Tränare Roger Forsberg öser beröm över 17-åringen som spås en ljus framtid.

– Den största talangen är att han har ett otroligt spelsinne. Han ser spelet från alla vinklar och han är före i tanken hela tiden så att han vet vad han ska göra med pucken. Han hittar lösningar i anfallszonen som bara han ser.

– Han är också skicklig på att ta hjälp av andra, han använder sina medspelare på ett bra sätt och han kan hålla i pucken och när han fått motståndarnas uppmärksamhet så släpper han den i precis rätt ögonblick. Sedan har han ju en bra teknik med klubban förstås, annars skulle han inte kunna utnyttja allt det andra, säger Roger Forsberg till ST.nu.

Hela artikeln med intervjuer hittar ni HÄR!