HV-forwarden: ”Rögle är alltid hemma”

Ted Brithén i HV71. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Ted Brithén i HV71. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Ted Brithén i HV71.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det blev nyligen SM-guld med HV71 – men nu går kontraktet ut. Då kan det bli aktuellt med en flytt till moderklubben Rögle BK för Ted Brithén.
– Alltså, Rögle är alltid hemma, det är inget snack om det, säger han till HD.se.

När HV71 tog SM-guld stod Ted Brithén för 31 poäng på 49 matcher i SHL och tio poäng på 16 matcher i slutspelet. Men nu går kontraktet ut och det är oklart om det blir någon fortsättning med Jönköpings-klubben.
– Helt ärligt har jag sen x antal månader tillbaka sagt till min agent Gunnar Svensson att ”jag vill inte veta, jag vill inte prata om någonting, jag vill vinna guld med det här laget” och han har respekterat det. Jag har ingen aning vad som ligger på bordet, ingen aning om jag har något förslag härifrån eller vad som händer, säger Brithén till HD.se.

På frågan om Rögle BK, som är moderklubben, säger 26-åringen:
– Alltså, Rögle är alltid hemma, det är inget snack om det. Det är min moderklubb och jag älskar den föreningen. Sen är jag ändå 26 år och jag får se lite vad som finns därute. Jag har haft en revanschlust från förra säsongen och fokuserat på den här. Men jag har hört lite sådant att det snackas mycket i Ängelholm och det är fullt förståeligt, men jag kan inte ge något svar, säger han till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Målvakten återvänder till SHL