Klirr i kassan för HV71 och Brynäs IF

HV71 firar SM-guldet. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
HV71 firar SM-guldet. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

HV71 firar SM-guldet.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

För en vecka sedan tog HV71 SM-guld när man besegrat Brynäs IF med 4-3 i matcher. I en intervju med IdrottensAffärer berättar Gunnar Svensson vad han tror det innebär för klubbarna ekonomiskt.
– Totalt är det ekonomiskt plus för båda klubbarna att nå SM-final, säger han till sajten.

HV71 fick fyra finalmatcher på hemmaplan – medan Brynäs IF fick tre. Det ger klirr i kassan hos klubbarna. Inte minst för Brynäs som slipper betala ut en guldbonus till spelarna.
– Totalt är det ekonomiskt plus för båda klubbarna att nå SM-final. Paradoxalt inte minst för Brynäs, som inte vann. För HV71 innebär det bonuspengar till spelarna tack vare guldet, säger Gunnar Svensson till IdrottensAffären och fortsätter:
– Ibland är det en lagbonus för en SM-vinst, typ 50 000 kronor per spelare. Ibland är det helt individuellt i respektive spelares kontrakt. Men i snitt kan jag tänka mig att varje spelare i HV erhåller 60 000-70 000 kronor i bonus för guldet, plus att de även fått en bonussumma för att nå finalen.

”Tre-fyra miljoner mer i kassan”
Svensson tror att HV71, trots guldbonus, gått med en fin vinst tack vare att man fick fyra finalmatcher på hemmaplan.
– Men frånsett bonusar så gissar jag att HV71 i dag har tre-fyra miljoner mer i kassan tack vare finalen. Varje hemmamatch ger säkert uppemot två miljoner netto, räknat på entré och övrig försäljning, säger han till sajten.

LÄS OCKSÅ: Forwarden förlänger med HV71