Kvalserien kan göra comeback

Leksands spelarna tackar fansen. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Leksands spelarna tackar fansen.  Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksands spelarna tackar fansen.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

En favorit bland många supportrar kan snart vara tillbaka. För nu diskuteras det om att ta tillbaka kvalserien – istället för det system som är i dagsläget, där lagen möter varandra i ett direktkval.

Snart börjar SHL-kvalet där Leksand tar emot Mora, medan Rögle möter antingen BIK Karlskoga eller AIK. Men snart kan kvalserien vara tillbaka. För nu utvärderar man det nuvarande upplägget.
– Vi ska utvärdera det nuvarande upplägget, säger Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance till Dagens Nyheter.
– Vi för just nu en intern dialog mellan klubbarna och vi har inte landat i det här än. Vi samlar in synpunkter och vill slutföra det jobbet innan jag uttalar mig om vår ståndpunkt, säger Stephan Guiance.

Att kvalserien skulle kunna vara tillbaka redan till nästa säsong är inte så troligt, menar Stephan Guiance. Som också påpekar att det finns nackdelar med en kvalserie.
– Rent tekniskt så är det möjligt, men inte troligt. Utan eventuellt blir det till säsongen efter i så fall, fortsätter Guiance.
– Om några lag rycker ifrån i tabellen så gäller det inte något för de andra lagen, säger han till tidningen.

Jörgen Lindgren, vd för Hockeyligan, berättar att det funnits intresse på att få tillbaka kvalserien.
– Det har hela tiden funnits röster som vill ha den tillbaka. Men förra säsongen när det var bäst av sju matcher var det fantastiska matcher mellan Modo och Leksand bland annat, och bättre dramatik kan man inte få. Nu ser det ut att bli intressanta matcher även i år. Sedan få vi göra en utvärdering, säger Lindgren till DN.se.

LÄS OCKSÅ: MODO-forwarden lägger av