Elitlicensen hotad för Vita Hästen

Vita Hästen. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Vita Hästen. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Vita Hästen. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Vita Hästen har brottas med dålig ekonomi i flera år och nu rapporterar Norrköpings Tidningar att elitlicensen är i fara. Det är licensnämnden som inte godkänner den senaste delårsrapporten som klubben lämnat in.

Vita Hästens existens i HockeyAllsvenskan är i fara. Detta efter att ha redovisat ett eget kapital som understiger en miljon kronor – i den senaste delårsrapporten som klubben skickat in.

Senast den 31 maj vill man ha in årsredovisningen där klubben ska visa upp ett eget kapital på minst en miljon kronor.
”Alltså, minst en miljon i eget kapital – annars hamnar Hästen i ett så kallat ”kontrollbalansår”. Först därefter riskerar klubben att förlora sin allsvenska status.”, skriver Norrköpings Tidningar.
– Vi har känt till att det här skulle komma eftersom vi haft en dialog med förbundet. Vi har en plan för hur vi ska hantera det, säger Yvonne Anglesjö, ordförande i Hästen, till tidningen.

Men själva är man inte oroliga över situationen.
– Vi har en väldigt bra kontroll nu, har jobbat stenhårt. Vi har behövt få kontroll på situationen så inga nya okända saker dyker upp, det är det det handlat om. Det tar tid att återställa det som behövs, säger Yvonne.