Frölundabacken lägger av med ishockeyn

Sex raka säsonger i SHL-klubben Frölunda, så avslutas Christian Bäckman karriär, som nu väljer att lägga av med ishockeyn.
Den 35-årige backen spelade förra säsongen 33 matcher i SHL och noterades för sju poäng.

– Det är något jag gått och funderat på under en längre tid. Det har handlat om flera delar, som hur jag presterat på isen, men också hur kroppen har känts den senaste tiden, berättar han för alingsastidning.se och fortsätter:

– Jag har inte kunnat träna som jag velat, speciellt med tanke på mina knän som har känts sämre. Jag har inte kommit upp i den nivån som jag haft en bild av i mitt huvud. Det är klart att det har tärt en del på mig. Det har varit mentalt svårt att hantera. Men jag har förstått att många spelare i min ålder känner likadant.

Förutom spel i Frölunda samlade han bland annat på sig 301 matcher i NHL.