Poängkungen hoppas få chansen i SHL

Marcus Eriksson Vita Hästen

Marcus Eriksson. Foto: Hockeysilly.se

Marcus Eriksson går mot sin poängstarkaste säsong i HockeyAllsvenskan när han efter 46 matcher gjort 38 poäng – två poäng färre än i fjol.
Nu erkänner han att spel i SHL lockar.

– Jag känner att jag vill spela så högt upp som möjligt, det är mitt absoluta mål. Jag känner fortfarande att jag kan utvecklas som spelare och jag skulle gärna testa på SHL-hockey, det är inget att sticka under stol med. Man måste ha den drivkraften som spelare för att kunna hålla på. Om man sitter och säger att man inte vill framåt, då blir man inte så bra som man kan vara. Jag har fortfarande som mål att spela i SHL, säger Marcus Eriksson till hockeysverige.se.

30-åringen har varit känd för att producera poäng. Både i Hockeyettan och i HockeyAllsvenskan.
101 poäng på 149 matcher i HockeyAllsvenskan har det blivit efter en säsong i Almtuna, en i Västerås och nu sin andra med Vita Hästen.

Men ska han lämna Norrköping måste det passa familjen också.
– Så är det ju, man får tänka i andra banor när man har familj. Ska man flytta med dem eller ska de vara kvar, frugan har ju jobb här i stan som hon trivs bra med. Det är mycket man måste ta hänsyn till vid sidan om, men det får man ju ta i såna fall, hur man ska gå till väga, säger Eriksson till Hockeysverige.se.