Snart stänger transferfönstret

Fyra dagar återstår – sedan stänger transferfönstret i Sverige. Onsdag blir sista chansen för klubbarna att plocka in nyförvärv inför slutspelet, SHL-kval eller en kvalserie.
Men det kan bli relativt lugnt.

Marknaden är inte jättebra. Det finns inte mängder med spelare.
Sedan har vi snart två lag i SHL och fyra i HockeyAllsvenskan som spelat klart för säsongen – efter en färdig grundserie. Vilka av dessa lag, som kan komma i ingenmansland, är redo att chansa och lägga pengar på nyförvärv – som kommer spela cirka tio matcher till?

”Flera klubbar står inför en intressant utmaning”
– Med tanke på att flera klubbar dras med ekonomiska problem hoppas jag, för fansen, klubbarna och skattebetalarnas skull, att de flesta ligger lågt och inte låter sig lockas till kakburken. Det känns även som att de klubbar som har störst behov redan har agerat, med undantag för SSK som bara presenterar förlängningar av redan kontrakterade spelare, vilket är intressant sett till läget, säger Andreas Häggström från Uppdragsport.se till HockeyAllsvenskan.se och deras lördagspanel.
– Men flera klubbar står inför en intressant utmaning. Ta till exempel Mora… Skulle ett nyförvärv kunna komma in och göra skillnad där, och öka chanserna till att man skräller sig upp i SHL? Höja laget de där extra procenten? Jag är tveksam till det, fortsätter han.